ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ?

Γεννήθηκα το 1979 και μεγάλωσα στο Βόλο.

Ήρθα στην Αθήνα για σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή. Αυτό που με οδήγησε στην Ψυχολογία είναι η έκπληξη και ο θαυμασμός που μου προκαλεί η ανθρώπινη φύση. Το πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται κάθε άνθρωπος τον κόσμο, τα ερεθίσματα και τα συναισθήματα. Αγαπάω τους ανθρώπους γιατί δε σταματούν ποτέ να με εκπλήσσουν. Αυτό που με ενδιέφερε ιδιαίτερα ήταν οι σχέσεις που δημιουργούν οι άνθρωποι μεταξύ τους και για αυτό την προσοχή μου τράβηξε η κοινωνική ψυχολογία και οι ομάδες.  Αποφοίτησα από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και ήμουν πολύ τυχερή που πρόλαβα να διδαχθώ από μεγάλους δασκάλους που μετά αποχώρησαν από την ακαδημαϊκή τους καριέρα. Στο πλαίσιο των σπουδών μου έκανα πρακτική άσκηση στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στους Αγ. Αναργύρους.

Συνέχισα τις σπουδές μου στο μεταπτυχιακό “Δυνητικές Κοινότητες: Κοινωνιοψυχολογικές προσεγγίσεις και τεχνικές εφαρμογές” του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, απ’ όπου και πήρα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στις Δυνητικές Κοινότητες με άριστα. Μέρος της Διπλωματικής μου εργασίας για “τα παιχνίδια στις δυνητικές κοινότητες” παρουσιάστηκε στο πρώτο διεθνές συνέδριο των επιστημών του διαδικτύου WebSci 09.

Αν και μαγεμένη από τις ομάδες, τόσο ακαδημαϊκά όσο και επαγγελματικά, ποτέ δεν εγκατέλειψα την ιδέα να στραφώ στην κλινική ψυχολογία και στην ψυχοθεραπεία. Ωστόσο τα μοντέλα ψυχοθεραπείας που κοιτούσα ένιωθα ότι δεν με κάλυπταν και δεν μου ταίριαζαν.

Το 2011 ανακάλυψα την υπαρξιακή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και βρήκα σε αυτή ένα μοντέλο που μου ταίριαζε και με το οποίο θα μπορούσα να δουλέψω. Το Σεπτέμβρη του 2011 ξεκίνησα το 4ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία, στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας “Γίγνεσθαι”, το οποίο ολοκλήρωσα με επιτυχία. Το 2016 ήρθα σε επαφή και ολοκλήρωσα μία εκπαίδευση στη Θετική Ψυχολογία, η οποία με προσέφερε επιπλέον εργαλεία για την ψυχοθεραπευτική μου προσέγγιση. Τον Ιανουάριο του 2020 έλαβα την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση ECP (European Certification of Psychotherapy), από τον ευρωπαϊκό φορέα EAP (European Association of Psychotherapy) 

Έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου από το 2004 (Αρ.Αδ. 6487/04). Εργάστηκα για 15 χρόνια ως κοινωνική ψυχολόγος και επικοινωνιολόγος, με έμφαση στα Νέα Μέσα και το Διαδίκτυο, έως ότου αποφάσισα να στραφώ από τις ομάδες προς τον πυρήνα τους, το μεμονωμένο άτομο και να ασχοληθώ επαγγελματικά με την ψυχοθεραπεία. Συνεχίζει πάντα να με εκπλήσσει και να με ενθουσιάζει η ανθρώπινη φύση και ο τρόπος που σχετιζόμαστε με τους άλλους.  Επιλέγω να βλέπω δύναμη και αισιοδοξία στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε οι άνθρωποι τα προβλήματά μας.

Το Φλεβάρη του 2013 άνοιξα το προσωπικό μου γραφείο στο Ν.Ηράκλειο.